OMAKUVA                            

 

Olen syntynyt Toijalassa 1947. Suoritin ylioppilastutkinnon Toijalan yhteislyseossa, ja lähdin opiskelemaan Turun yliopistoon kieliä, kirjallisuutta ja kasvatustiedettä. Suoritin yliopisto-opiskelujen rinnalla diplomikielenkääntäjän tutkinnon Turun kieli-instituutissa pääaineena saksan kieli.

Taidetta olen opiskellut Imatran taidekoulussa, ja myöhemmin täydentänyt opintojani Lahden taideinstituutin järjestämillä grafiikan jatkolinjoilla.

Liityin Lahden taiteilijaseuraan vuonna 1986, ja Lahden taidegraafikoihin vuonna 1993. Olin useita vuosia Lahden Taiteilijaseuran luottamustehtävissä ja hallituksen jäsenenä.

Työskentelen etupäässä vesivärein tehden luontoaiheisia akvarelleja, joissa ilma, vesi ja tila ovat pääasiallisia elementtejä. Grafiikan teoksissani, jotka toisin kuin akvarellit ovat usein pienikokoisia, pyrin luomaan tiivistyneen tunnelman. Aiheina on usein ihmisiä, eläimiä tai luonnon yksityiskohtia. Tällä hetkellä olen erityisen kiinnostunut erilaisista tekniikoista ja niiden suomista mahdollisuuksista.

Teen myös muotokuvia akryyli- ja öljyvärein elävästä mallista ja/tai valokuvaa apuna käyttäen. Olen tehnyt muotokuvia myös kipsi- ja terrakottaveistoksina.

Olen pitänyt vuodesta 1982 lähtien lukuisia yksityisnäyttelyitä eri puolilla Suomea, pari kertaa myös ulkomailla, Ruotsissa ja Unkarissa, ja osallistunut moniin yhteis- ja ryhmänäyttelyihin.