SINIKKA MURTO

                    Kevät, etsaus / akvatinta, 1998

Olen lahtelainen kuvataiteilija. Työskentelytapani on spontaani, vaistonvarainen ja täysin konstailematon. Hengitän ja imen itseeni ympäröivää luontoa. Tuotan saamani mielihyvän vesivärein paperille. 
Rauhoitun maalaamaan parhaiten sateella, kovalla pakkasella tai kylmällä viimasäällä. Muulloin vaeltelen, aina kun vain mahdollista, ulkona luonnossa, metsissä, rannoilla, laaksoissa ja kukkuloilla, katselen maailmaa ja ihmettelen ilmiöitä. Sopivalla hetkellä tunnelataus synnyttää teoksen kuin itsestään, minä vain autan vähän pitelemällä sivellintä. 
Teoksilleni on luonteenomaista ilmavuus, kuulaus, keveys ja puhtaus. Ne eivät ole koskaan pelkkiä kuvia, vaan vaistonvaraisesti syntyneitä, lähinnä tunteen ja kulloisenkin mielialan aikaansaamia sielunmaisemia, joihin on vangittu tiivistynyt, eteerinen ja hetkellinen tai viipyvä tunnelma.

I am an artist from Lahti, Finland. I work spontaneously, instinctively and without any affectation.
I breathe and take up the nature around me. Then I yield my good feeling with watercolours on the paper.
I can calm down and paint only on a rainy and windy day, when it is a terrible weather. At another time I just roam around in the nature, in the forists, on the shores, in the valleys and on the hills. I look at the world and wonder the phenomens. At a right time my emotional charge will create a piece of art by itself, I just help a little by holding the brush. 
Airiness, brightness, lightness and purity, they are the principal characters for my works, which are never only pictures, but mental landscapes appeared by instinct, emotion and mood. They have a tight, ethereal and fleeting or delaying atmosphere.